Kolejna pyszna pasta z wędzonej makreli. Tym razem z dodatkiem jajek na twardo. Używam też ostatnio często musztardy z estragonem, świetnie się w tej paście sprawdziła. Jeżeli nie macie w lodówce gotowej pasty chimichurri , można po prostu dać więcej czosnku, posiekaną pietruszkę i oliwę. Polecam! składniki 1 makrela wędzona, obrana, pozbawiona ości 5 jajek, ugotowanych na twardo 1/2 czerwonej cebuli 2- 3 ząbki czosnku szczypior z 3 dymek 2 łyżki musztardy z e... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...