Domowy sos chili, słodko - kwaśny

Domowy sos  chili, słodko - kwaśny

Domowy sos chili, słodko - kwaśny

Bardzo pikantny, ale bardzo smaczny tajski sos słodko - ostry z papryczkami chili i czosnkiem. Zaraz po zrobieniu wydał mi się nawet zbyt ostry, ale kiedy wystygł, był świetny. Oczywiście wszystko zależy od mocy użytych papryczek. Ja użyłam naszych polskich, cienkich, czerwonych, kupionych na rynku. Myślę, że najlepiej rozdrobnić papryczki w blenderze, a następnie robić sos zgodnie z opisem tylko dać np połowę papryki. Jeżeli po wymieszaniu wszystkich składników stwierdzimy ze sos nie jest taki ostry jakbyś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.