zupa z pokrzyw

zupa z pokrzyw

Składniki: 2 litry bulionu 1 żółtko sok z 1/2 cytryny pokrzywy – na 2 litry bulionu potrzeba sporego kosza pokrzyw… skurczą się znacznie 2 ząbki czosnku oliwa masło starte na tarce o grubych oczkach marchewki z rosołu Oberwać same liście pokrzyw – łodygi są łykowate. Opłukać, sparzyć na sicie – nie będa parzyły podczas siekania. Posiekać drobno. Posiekać czosnek. Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Wrzucić czosnek. Po chwili dodać pokrzywy, przesmażyć – bardzo zmniejszą swoją obję...

Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.