Chlebek dyniowy z makiem

Chlebek dyniowy z makiem

Chlebek dyniowy z makiem

Chlebek ma przepiękny żółty kolor. Jest wilgotny i długo zachowuje świeżość. Smakuje ze słodkimi i pikantnymi dodatkami. 2,5 szkl mąki pszennej łyżeczka soli   łyżka cukru op. drożdży instant (7g) 1 szkl puree z dyni hokkaido 1/2 szkl ciepłego mleka 2 łyżki stopionego masła łyżka maku do posypania Ciasto: Do miski wsypać mąkę, sól, cukier i drożdże. Wymieszać. Dodać puree z dyni, masło i mleko. Wyrobić ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jeszcze raz za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.