Jedna z moich ulubionych zup - pełna smaku zupa buraczkowa, gotowana na żeberkach. Zupa konkret, gęsta od warzyw a porcja mięsa sprawia, że drugie danie nie potrzebne. A wegetariańskim amatorom buraczków przypominam przepis na barszcz po ukraińsku. Zupa buraczkowa na żeberkach Składniki 1,5 kg żeberek 2 łyżki oleju 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały kawałek selera 2 ziela angielskie 2 liście laurowe 5 buraków 5 ziemniaków 3 łyżki śmietany 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pie... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...