Następny przepis znaleziony w zeszycie sprzed lat . Makowiec nie jest takim trudnym ciastem do zrobienia jakim mi się kiedyś wydawał. Wystarczy tylko dobre nastawienie i dalej pójdzie gładko :).Ciasta z makiem nie może zabraknąć w Boże Narodzenie. Zatem do pracy :)Składniki na 2 ciasta o długości ok. 35 cm Ciasto: 100 g drożdży ok. 1 szkl. mleka 6 żółtek sól 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy ( 16g) 150 g masła 1 kg mąki Masa makowa: 500 g maku 50 g masła 150 g cukru 2 jajka 50 g skórki po... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wspaniały makowiec, ja chcę już święta :)pozdrawiam i zapraszam do siebie przyprawyciekolorami.blogspot.com
Ta skórka pomarańczowa, taka innowacja, ale uważam, że to wspaniały pomysł. Taki drożdzowy makowiec idzie w stronę saksońskich deserów światecznych. Na widok twojego ciasta wzmógł się we mnie apetyt choć już noc. pozdrawiam
Jak ja uwielbiam takie makowce:) Jest troszkę pracy przy nich , ale warto sie natrudzić:)