Przepis na : śniadanie
Uwielbiam jeść ciepłe owsianki zapieczone w piekarniku. Każdego dnia mogłabym wymyślać inną. Możliwości na przygotowanie takiej owsianki jest naprawdę wiele. Często jednak powtarzam niektóre przepisy. Cynamonowa pieczona owsianka twarogowa z jabłkiem i żurawiną jest jedną z tych, które upodobałam sobie w szczególności. No cóż… po prostu ciężko się oprzeć takim smakom jak cynamon, jabłko, twaróg i naturalna słodycz żurawiny, a to wszystko w małej zapiekanej o Cynamonowa pieczona owsianka twarogowa z j... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...