Awanturka

Awanturka

Awanturka

Awanturka danie z PRLu Awanturka to nic innego jak pasta z sardynek i twarogu – królowała w PRL jako smarowidło do pieczywa i wbrew temu, że to dziwne połączenie nabiału z rybą w smaku jest genialna składniki: puszka sardynek w oleju 100 g białego sera 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka koncentratu pomidorowego mała cebula papryka słodka i ostra w proszku pieprz, sól wykonanie: Do twarogu dodajemy śmietanę i mieszamy dokładnie. Sardynki i cebulę drobniutko siekamy i dodajemy do twarogu. Dokładamy koncentrat p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sezonowy Garnek

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Autor

sezonowy garneksezonowy garnek

Witajcie. Nazywam się Magdalena Nowicka i chciałabym zabrać Was w świat mojej kuchni. Gotowanie jest moją pasją – a od niedawna również pracą zawodową. Odkrycie we mnie zdolności kulinarnych zawdzięczam mojej szefowej – Pani Joasi, która otworzyła mi okno na światową kuchnię i zainspirowała do działania . Teraz z ogromną przyjemnością odkrywam nowe smaki i dzielę się nimi z domownikami i przyjaciółmi, a teraz również z Wami.

W Sezonowym Garnku znajdziecie przepisy zarówno najprostsze – jak i te bardzo pracochłonne. Bawcie się ze mną gotowaniem i pokochajcie swoją kuchnię na nowo. Czekam na Wasze opinie , przepisy i porady :)

„Przyjemność brzucha jest podstawą i korzeniem wszelkiego dobra.”

Epikur

Magdalena Nowicka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

twaróg, papryka, pieczywo, pasta, pasty, zupa pomidorowa, ogórki, ogórki kiszone, ser biały, ryba, ryby, przystawki

Inne przepisy z Sezonowy Garnek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.