Paluchy drożdżowe, czyli gąsienice z dżemem.

Paluchy drożdżowe, czyli gąsienice z dżemem.

Paluchy drożdżowe, czyli gąsienice z dżemem.

Przepis na : deser

     Pyszne, drożdżowe bułeczki, wprost stworzone na śniadanie. Ja serwowałam je z kubkiem ciepłego mleka i przez chwile czułam się jak mała dziewczynka wcinająca swoje ulubione śniadanie. Ciasto z tego przepisu jest dość rzadkie, przez co bułeczki może nie wyrastają wysokie, ale za to są niesamowicie delikatne. Polecam. Składniki na paluchy drożdżowe, czyli gąsienice z dżemem 200 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru do rozczynu 600-650 g mąki pszennej 200 ml jogurtu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, śniadanie, ciasto, drożdżowe, jogurt, pierogi przepis, pierogi, ciasto na niedziele, placuszki, przekąska, desery, kolacja, deser, przekąski, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pyszne ciasto, ciasto z jogurtem naturalnym

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.