Buraczki na zimę 2015

Buraczki na zimę 2015

Buraczki na zimę 2015

Troszkę buraków zostało zrobionych . Powsadzałam w słoiczki takie mniejsze od dżemu . Będą na zimę jak znalazł , będę miała do zupy i do ziemniaczków . Składniki : 5 kg buraków - już startych 1 szklanka ksylitolu 1 szklanka octu 10% 2 łyżki soli   Krok po kroku wykonanie : Dokładnie myjemy buraki i obcinamy końcówki . Wkładamy buraki do garnka i zalewamy wodą , gotujemy ( w moim przypadku 2 godziny  , buraków z 6 kg dobrze było jak nie trochę więcej,  gar był wielki aluminiowy ). Po ugot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.