Włochy - Pasta e fagioli alla trevisana (Makaron z fasolą z Treviso)

Włochy - Pasta e fagioli alla trevisana (Makaron z fasolą z Treviso)

Włochy - Pasta e fagioli alla trevisana (Makaron z fasolą z Treviso)

Przepis na : obiad

 Chociaż na blogu mamy już przepis na pasta e fagioli , wersja z Treviso (czy generalnie okolic Wenecji) znacznie różni się od tej już wcześniej przez nas zaproponowanej (z południa Włoch). W obu bazą jest makaron i fasola, ale południową wersję wyróżnia dodatek pomidorów i całkiem inna konsystencja. Pasta e fagioli z regionu Veneto to w zasadzie bardziej gęsta zupa-krem z makaronem. Obie są przepyszne, ale naszym zdaniem wygrywa wersja północna. Pierwszy raz spotkaliśmy się z nią w Treviso, w Trattoria ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.