Ukraina - Wegańskie syrniki

Ukraina - Wegańskie syrniki

Ukraina - Wegańskie syrniki

Przepis na : śniadanie

Syrniki to jeden z naszych ulubionych pomysłów na weekendowe śniadanie. Placuszki twarogowe ze śmietaną i malinami są szczególnie popularne w Ukrainie i w Rosji - my poznaliśmy je kilka lat temu we Lwowie. Po powrocie często przygotowywaliśmy je na śniadanie, ale w wersji wegetariańskiej. W końcu udało nam się je zweganizować i trzeba przyznać, że są równie niekiepskie.  Wielbicieli kuchni świata w wegańskich wersjach zachęcamy do obserwowania nas na Instagramie lub Facebooku .  Składniki (2 porcje, 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.