Tajlandia - Mango sticky rice (ข้าวเหนียวมะม่วง)

Tajlandia - Mango sticky rice (ข้าวเหนียวมะม่วง)

Tajlandia - Mango sticky rice (ข้าวเหนียวมะม่วง)

Przepis na : śniadanie

W środę mango sticky rice mieliśmy jeść już na ulicach Bangkoku, ale wyjazd do Tajlandii w tej sytuacji musieliśmy przesunąć na listopad. Mango sticky rice póki co jemy w domu, czekając na lepsze czasy. Składniki (4 porcje): - 150 g płatków ryżowych  - 1 puszka mleka kokosowego + kilka łyżek wody - opcjonalnie cukier - 1-2 mango Przygotowanie: 1) W garnuszku przygotowujemy płatki ryżowe na mleku kokosowym. Gotujemy (od czasu do czasu mieszając), aż płatki całkowicie zmiękną. W razie potrzeby, dodajemy odrob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.