Macedonia - Tavče gravče, czyli zapiekana fasola w sosie paprykowym

Macedonia - Tavče gravče, czyli zapiekana fasola w sosie paprykowym

Macedonia - Tavče gravče, czyli zapiekana fasola w sosie paprykowym

Przepis na : obiad

Ilu Macedończyków, tyle przepisów na tavče gravče - macedońskie danie narodowe z pieczonej fasoli, które może nam się kojarzyć z fasolką po polsku/bretońsku. My proponujemy wersję z miasta Tetowo, która wyróżnia się dodatkiem świeżych ziół oraz pomidorów i papryki. Składniki (4 porcje): - 250 g suchej białej fasoli (może być "Piękny Jaś") - 2-3 liście laurowe - 5-6 łyżek oleju - 2 cebule - 2 ząbki czosnku  - 2 łyżki słodkiej papryki  - 1 łyżeczka ostrej papryki - sól, pieprz  - kilka listków ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.