Grecja - Feta w filo

Grecja - Feta w filo

Grecja - Feta w filo

Przepis z serii cztery składniki i 5 minut. Potrzebujemy tylko ciasto filo, ser feta, miód i odrobinę oliwy z oliwek. Do dzieła! Składniki (4 porcje): - kostka sera feta - 4 płaty ciasta filo Można dostać na przykład tutaj - oliwa z oliwek - miód - opcjonalnie oregano, jeżyny Przygotowanie: 1) Ciasto filo wyjmujemy z lodówki kilkanaście minut przed rozpoczęciem przygotowywania. 2) Ser kroimy na cztery części (najpierw wszerz a potem z grubości). 3) Owijamy pojedyncze plastry sera ciastem filo. 4) Na patelni ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.