Pełnoziarniste cebularze z czarnuszką
Pełnoziarniste cebularze z czarnuszką
Przepis na : śniadanie
Czyli pyszne drożdżowe bułeczki z dodatkiem cebulowego farszu. Te przygotowane poniżej różnią się od tych tradycyjnych lubelskich tym, że zamiast maku zawierają czarnuszkę, a w miejsce zwykłej pszennej mąki występuje tu pełnoziarnista mąka orkiszowa. Jednak najważniejsze elementy pozostają bez zmian – złocista barwa, chrupiąca skórka i wspaniały zapach wydobywający się z ciepłego jeszcze piekarnika. Składniki na 6 bułeczek: Ciasto: 2 ½ szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej, najlepiej ekologicznej (u mnie ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Roślinna - blog wegański
Autor
Kamila Kwietnicka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
wegańskie, ciasto, jabłka, mak, śniadania, drożdżowe, ciasto orkiszowe, ciasta z jabłkami, ciasto z makiem, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z Roślinna - blog wegański
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję