Piernik bezglutenowy

Piernik bezglutenowy

Piernik bezglutenowy

Piernik z maki ryżowej i mielonych migdałów. Wilgotny, pierny, nie za słodki (niektórzy wręcz twierdzili, że mało słodki). Choć podczas przygotowywania byłam pewna, że będę miała na święta piękny zakalec, okazało się, że ciasto wyrosło i jest pyszne. Serdecznie polecam. Na podstawie "Kwestii smaku".  Składniki: 150 g mąki ryżowej 100 g mielonych migdałów 50 g mąki ziemniaczanej 130 g masła 130 g miodu 60 g cukru trzcinowego 1-2 łyżki przyprawy piernikowej (u mnie 1 łyżeczka pieprzu, 1 łyżeczka goździków, 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rodzinka w kuchni

Warto przeczytać

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.