Przepis na : kolacja
Dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na ogórki małosolne przygotowywane metodą „na sucho”, która jest kwintesencją kucharskiej prostoty i geniuszu naszych przodków. W przeciwieństwie do popularnej metody z zalewą, tutaj ogórki same wytwarzają sok pod wpływem soli, co sprawia, że są nieprawdopodobnie chrupiące i intensywne w smaku. Nie ma tu miejsca na rozwodnione smaki czy miękkie ogórki – metoda „na sucho” daje esencję tego, co w małosolnych najlepsze. Co więcej, to prawdopodobn... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...