Jeśli lubisz pasty kanapkowe o wyrazistym smaku, ta propozycja być może przypadnie Ci do gustu. Pasta z fety z jajkiem i suszonymi pomidorami to NIE JEST klasyczna pasta kanapkowa. Główną rolę gra tutaj… ser sałatkowo-kanapkowy (np favita) oraz wyraziste w smaku suszone pomidory i dodatek koncentratu pomidorowego. Jest też dodatek ugotowanych na twardo jajek, które delikatnie łagodzą słony smak, wprowadzają kremową konsystencję i sprawiają, że pasta staje się bardziej aksamitna. Ale szczerze? Ja mogła... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...