Kto widział chociaż raz pleśń, to wie, że pleśń pleśni nie równa. Zazwyczaj samo słowo pleśń jest tak odrażające, że odechciewa się wszystkiego, a już najbardziej chyba jedzenia. Jednak ten, kto odważył się spróbować sera pleśniowego, to wie, że nie taki diabeł straszny jak mu nos namalowano... Próbując początkowo delikatnych serów typu brie można naprawdę przekonać się do tego typu wyrobów, stopniowo kosztując nieco bardziej wytrawnych - jak choćby ser pleśniowy typu rokpol , którego użyłem w tym p... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.