Wołowina Curry z Chinatown Faceta w Kuchni

Wołowina Curry z Chinatown Faceta w Kuchni

Wołowina Curry z Chinatown Faceta w Kuchni

Wołowina Curry. Tradycyjnie ta duszona wołowina Curry, 咖喱 牛腩, była przygotowywana z kawałka mięsa nieznanego większości mieszkańców Zachodu. Nazywa się „rough flank” lub „outside flank” w języku angielskim i wymawia się jako „ngau lam” w dialekcie kantońskim. Jest to dość twardy kawałek mięsa, z cienką skórą i dość dużą ilością ścięgien, musi być bardzo długo gotowany, by był miękki, jest to przysmak Chiński, choć dla ludzi Zachodu może być trudny do zjedzenia. Restauracje takie jak na przykład, „NY Noodletown” w Ch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.