Schiacciata z oliwkami i suszonymi pomidorami
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Schiacciata z oliwkami i suszonymi pomidorami
Schiacciata to rodzaj chleba tradycyjnie wytwarzany w regionach Toskanii i Umbrii w środkowych Włoszech. Smakuje bardzo podobnie do focaccii, ale w przeciwieństwie do focaccii wykonanej w Genui, robi się je tylko przy użyciu dłoni. Termin schiacciata dosłownie oznacza „rozbić” i odnosi się do tego, że trzeba ciasto palcami, dłońmi rozłożyć na blaszkę do pieczenia. W rzeczywistości do przygotowania tego przepisu nie jest potrzebny wałek do ciasta. Zapraszam na kolejną wersję pysznego chleba Schiacciata. ...
Czytaj dalej na blogu RafalCookAutor
Rafał
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, chleb, ciasto na pizze, obiad, mięso, focaccia, kolacja, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z RafalCook
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję