Pomarańczowy kurczak po chińsku, chociaż mówienie, że jest to chińskie danie, jest lekko na wyrost. Danie to powstało w roku 1987, a jego pomysłodawcą jest Chef kuchni Andy Kao, który był wychowany i szkolił się w kuchni francuskiej. Obecnie Pan Kao, odpoczywa na emeryturze na Tajwanie, skąd oczywiście pochodzi. Natomiast samo danie powstało dla amerykańsko – chińskiej sieć fast food Panda Express. Współzałożyciel i dyrektor generalny Panda Express, Andrew Cherng, mówi, że Kao opracował to danie w jed... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...