Pomarańczowy kurczak po Chińsku

Pomarańczowy kurczak po Chińsku

Pomarańczowy kurczak po Chińsku

Pomarańczowy kurczak po chińsku, chociaż mówienie, że jest to chińskie danie, jest lekko na wyrost. Danie to powstało w roku 1987, a jego pomysłodawcą jest Chef kuchni Andy Kao, który był wychowany i szkolił się w kuchni francuskiej. Obecnie Pan Kao, odpoczywa na emeryturze na Tajwanie, skąd oczywiście pochodzi. Natomiast samo danie powstało dla amerykańsko – chińskiej sieć fast food Panda Express. Współzałożyciel i dyrektor generalny Panda Express, Andrew Cherng, mówi, że Kao opracował to danie w jed... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.