Moroccan chicken and chickpea soup 馃嚥馃嚘 u R.

Moroccan chicken and chickpea soup 馃嚥馃嚘 u R.

Maroka艅ska zupa z kurczakiem i ciecierzyc膮. Zupa, kt贸ra w swoim sk艂adzie ma du偶o sk艂adnik贸w, ale jest bardzo prosta w przygotowaniu. Na zimowe wieczory, rozgrzeje ka偶dego. Po艂膮czenie ostrego chili ze s艂odycz膮 suszonej moreli, cynamonu, kumin, kolendry, papryki, kardamonu sprawi, 偶e zapach w kuchni w trakcie gotowania jest niesamowity. Zapraszam na aromatyczn膮, maroka艅sk膮 zup臋 na zimowe d艂ugie wieczory. – – 70 minut – Sk艂adniki 500 g piersi z kurczaka pokrojonego w kostk臋 2 cebule pokrojone ...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczyta膰

Jak najlepiej dobra膰 przyprawy do mi臋sa?

Jest bardzo wiele rodzaj贸w mi臋sa, pocz膮wszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, ko艅cz膮c na mniej popularnej wo艂owinie, jagni臋cinie lub ciel臋cinie.

Czytaj dalej...

Sa艂atka z kurczakiem - 15 najlepszych przepis贸w

Sa艂atka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zar贸wno w艣r贸d tych, kt贸rzy dbaj膮 o lini臋, jak i w艣r贸d tych, kt贸rzy kalorii nie licz膮.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz si臋 pod komentarzem.