Domowa Hiszpańska Fideuà Faceta w Kuchni
Domowa Hiszpańska Fideuà Faceta w Kuchni
Domowa Hiszpańska Fideuà, która prawdopodobnie powstała w 1915 rok przez rybaka Joana Batiste Pascuala, który pochodził z Gandia w Walencji i był bardziej znany jako Zabalo.Pascual nazwał swoje danie „córką morza”, ponieważ danie narodziło się na pokładzie łodzi rybackiej za sprawą jednego chciwego żeglarza. Pascual był kucharzem na pokładzie tej łodzi rybackiej i regularnie podawał marynarzom dania z paelli, jednak kapitan łodzi tak bardzo kochał ryż do paelli, że często zjadał więcej niż przydział mu się na... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu RafalCook
Autor
Rafał
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makaron, ryż, krewetki, owoce morza, mięso, zupa, sosy, mielone, obiad, mięso mielone
Inne przepisy z RafalCook
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję