Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

Przepis na : obiad

Składniki: 300 g marynowanego szczawiu (1 słoiczek) 500 g kości ze schabu lub żeberek wieprzowych 1/2 szyi z indyka 2 średnie marchewki 1 pietruszka 1/4 selera kawałek pora (jasna część) 2 litr wody ok. 600 g ziemniaków 1 łyżka mąki pszennej 150 g śmietany 18% 2 listki laurowe 6 ziaren zioła angielskiego 1 łyżka suszonego lubczyku 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu sól do smaku  jajka ugotowane na twardo (1 na porcję) Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy mięso, zalewamy 2 litrami wody i doprowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.