Składniki: 1,5 kg pomidorów jojo 1 cebula 5 ząbków czosnku 125 ml oliwy z oliwek 2 łyżki listków świeżego rozmarynu 2 łyżki listków świeżego tymianku garść listków świeżej bazylii 1 łyżka soli Sposób wykonania: W dużym garnku rozgrzewamy około5 łyżek oliwy, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz poszatkowany czosnek. Przesmażamy do zeszklenia. Do smażącej się cebuli dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory. Zmniejszamy ogień i dusimy całość pod przykryciem około 50 minut, od czasu do czasu mieszając.... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...