Przepis na : obiad
Składniki: 1,5 kg żeberek (paski) 3 cebule 6 łyżek ciemnego sosu sojowego 5 łyżek miodu (gryczanego) 2 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego pół łyżeczki ziaren czarnego pieprzu 1 łyżka oleju 4 łyżki pikantnego ketchupu sól Sposób wykonania: Żeberka myjemy, kroimy na porcje a następnie wkładamy do dużego garnka. Zalewamy zimną wodą, dodajemy pieprz, sól, ziele oraz listki laurowe. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy od tego momentu około 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso z wywaru i studzimy. ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...