Przepis na : obiad
Składniki: około 1,5 kg udźcy z kurczaka (8 szt.) 2 jabłka 2 cebule 4 łyżki majeranku 1 łyżka tymianku 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól 3 łyżki oleju Sposób wykonania: Umyte i osuszone kawałki mięsa wkładamy do miski, dodajemy 3 łyżki majeranku (1 łyżkę pozostawiamy do jabłek), tymianek, granulowany czosnek, sól, pieprz i olej. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin (np. na noc). Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Jabłka oraz cebule kroimy w ósemki (z jab... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...