Przepis na : obiad
Składniki: 1 puszka ciecierzycy (400 g) 2 małe cebule 3 ząbki czosnku 250 ml przecieru pomidorowego (przepis znajdziesz tutaj ) 1 cm imbiru 0/5 l bulionu warzywnego 10 dag śmietany 18% 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne oliwa z oliwek sól dowolny makaron natka pietruszki Sposób wykonania: Cebulę i imbir kroimy w drobną kostkę. W garnku podgrzewamy oliwę i dodajemy cebulę. Szklimy. Dodajemy zmiażdżony czosnek i imbir. Podsmażamy przez kilka minut. Wlewamy bulion oraz przecier pomidorowy. Odcedzamy cieci... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...