Przepis na : obiad
Składniki: 500 ml passaty pomidorowej 1 puszka krojonych pomidorów 500 ml bulionu warzywnego 100 g czerwone soczewicy 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 150 g śmietanki 30% 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka kurkumy 1 łyżka curry 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól do smaku makaron orzo poszatkowana natka pietruszki, bazylia lub koperek Sposób wykonania: W dużym garnku na rozgrzanej oliwie szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz zmiażdżony czosnek.... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...