Przepis na : obiad
Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 8 szt. średniej wielkości ziemniaków 2 czerwone papryki 2 średnie cebule 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1,5 łyżki czosnku w płatkach lub granulowanego 1 łyżka tymianku 1 łyżka majeranku 5 łyżek oleju sól Sposób wykonania: Mięso kroimy na grube paski, posypujemy papryką słodką oraz ostrą, czosnkiem, tymiankiem i solą. Polewamy 2 łyżkami oleju, mieszamy i odkładamy do lodówki na 30 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry o grubości 1 c... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...