Pęczotto z kurczakiem i botwinką

Pęczotto z kurczakiem i botwinką

Pęczotto z kurczakiem i botwinką

Przepis na : kolacja

Składniki: 1 szklanka kaszy pęczak 1 kg mięsa z udźca kurczaka 2 pęczki botwiny 3 cebule cukrowe 2 łyżki listków świeżego tymianku (lub 1 łyżka suszonego) 4 łyżki oleju roślinnego 1 szklanka wody (lub bulionu) 2 łyżki octu winnego sól (ziołowa) pieprz cytrynowy Sposób wykonania: Mięso kurczaka kroimy w kostkę. Buraczki botwiny obieramy i kroimy w półplasterki a łodygi z liśćmi drobno szatkujemy. W dużym garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wsypujemy kaszę i prażymy przez 5 minut. W międzyczasie kroimy cebulę w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.