Przepis na : obiad
Składniki: 500 g makaronu (np. strozzapreti) 1 pojedyncza pierś z kurczaka 150 g surowego boczku wędzonego 1 pęczek zielonych szparagów 1 duży ząbek czosnku 330 g śmietanki 30% 1 żółtko 1 łyżka masła 1 łyżka oleju roślinnego 1/2 szklanki tartego parmezanu lub grana padano 1/2 pęczka natki pietruszki 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka kroimy w paski, oprószamy solą i pieprzem, dodajemy zmiażdżony czosnek oraz łyżkę oleju, mieszamy. Boczek kroimy w drobn... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...