Jajko w koszulce - poszetowe

Jajko w koszulce - poszetowe

Przepis na : śniadanie

  Składniki: dowolna ilość jajek 1 litr wody 1 łyżka octu 10% sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy po kolei. Jajko wbijamy do miseczki. Wodę zagotowujemy z dodatkiem octu. Za pomocą łyżki robimy wir w gotującej się wodzie i wlewamy w jego środek jajko. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 3 minuty. Po tym czasie jajko wyjmujemy z wody za pomocą łyżki cedzakowej i układamy je na ręczniku papierowym aby wchłonął wodę. Jajka oprószamy solą i pieprzem i  podajemy np. z grzankami, mieszanka sa...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.