Przepis na : śniadanie
Składniki: dowolna ilość jajek 1 litr wody 1 łyżka octu 10% sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy po kolei. Jajko wbijamy do miseczki. Wodę zagotowujemy z dodatkiem octu. Za pomocą łyżki robimy wir w gotującej się wodzie i wlewamy w jego środek jajko. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 3 minuty. Po tym czasie jajko wyjmujemy z wody za pomocą łyżki cedzakowej i układamy je na ręczniku papierowym aby wchłonął wodę. Jajka oprószamy solą i pieprzem i podajemy np. z grzankami, mieszanka sa...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...