Przepis na : obiad
Składniki: 500 g buraków 180 g komosy ryżowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki mąki pełnoziarnistej orkiszowej 1 łyżeczka suszonej kolendry 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Buraki obieramy, myjemy i ścieramy na małych oczkach tarki. Komosę ryżową gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w małą kostkę, czosnek bardzo drobno siekamy. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, szklimy.&... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...