To prosty i tradycyjny sposób przygotowania żeberek z ciemnym sosem – smak z dzieciństwa. To jest przepis raczej dla początkujących, ale podaję , żeby podzielić się przepisem. Składniki : żeberka świeże ( dowolna ilość ), olej lub masło klarowane, vegeta w czerwonym opakowaniu, papryka słodka i ostra, majeranek , 1 duża cebula , 1-2 ząbki czosnku, sól, ew. też pieprz, ok. 1 łyżki sosu sojowego ciemnego , SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Żeberka kroimy na kawałki, solimy i wkładamy do rondla z nagrzanym olejem ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...