Żeberka duszone tradycyjnie babci Basi

Żeberka duszone tradycyjnie babci Basi

To prosty i tradycyjny sposób przygotowania żeberek z ciemnym sosem – smak z dzieciństwa. To jest przepis raczej dla początkujących, ale podaję , żeby podzielić się przepisem. Składniki : żeberka świeże ( dowolna ilość ), olej lub masło klarowane, vegeta w czerwonym opakowaniu, papryka słodka i ostra, majeranek , 1 duża cebula , 1-2 ząbki czosnku, sól, ew. też pieprz, ok. 1 łyżki sosu sojowego ciemnego , SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Żeberka kroimy na kawałki, solimy i wkładamy do rondla z nagrzanym olejem ...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.