Przepis na : śniadanie
Przepyszna, zdrowa propozycja śniadaniowa. Owsianka podwójnie orzechowa z naturalną słodyczą rodzynek. Doskonale smakuje z dodatkiem świeżych sezonowych owoców jak truskawki czy borówki. Składniki: (na jedną porcję) 2 czubate łyżki płatków owsianych Szklanka mleka (roślinnego lub zwierzęcego) Łyżka masła orzechowego łyżka pestek dyni łyżka rodzynek 2-3 łyżki orzechów włoskich Do podania: Świeże owoce sezonowe Sposób przygotowania: Płatki owsiane, orzechy, masło orzechowe, pestki dyni oraz rodzynki wkładamy do ni... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...