Meksykańska tortilla (burrito)

Meksykańska tortilla (burrito)

Meksykańska tortilla (burrito)

Przepis na : obiad

Tortilla to rodzaj placka bardzo popularny w kuchni meksykańskiej. Można serwować go zarówno na ciepło jak i zimno z różnymi dodatkami. Polecam farsz z mięsem wieprzowym, pomidorami, kukurydzą i czerwoną fasolą a także dodatkiem świeżej papryki i sałaty. Taki danie można przygotować w zaledwie 20-25 minut. Składniki: 8 placków tortilla 500g mięsa wieprzowego z łopatki 2 duże ząbki czosnku kawałek imbiry wielkości kciuka oliwa do smażenia puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka krojonych pomidorów sól c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Autor

Sandra Siebert

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, mielone, mięso, papryka, tortilla, fasola, sałata, fasola czerwona, czerwona fasola, imbir, sosy, mięso mielone, kuchnia meksykańska, sos do sałaty, obiad, sos mięsny, dania mięsne

Inne przepisy z Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.