Rosyjski chleb żytni z zaparką w 3 dni od zera

Rosyjski chleb żytni z zaparką w 3 dni od zera

Rosyjski chleb żytni z zaparką w 3 dni od zera

Chleb bez zakwasu i drożdży, zrobiony  w 3 dni od zera, na fermencie ze słodu i rodzynek wg przepisu z kanału rusbrot  https://youtu.be/CXthAdo7HYc (robiłem z połowy składników). Upiekłem go w foremce, w wersji a'la Borodiński, posypany kolendrą. Dzień pierwszy godz. 14:00 Ferment na słodzie: słód żytni jasny 25 g słód żytni fermentowany (ciemny) 10 g woda t=35°C 100 g rodzynki 7 g Zostawiamy na ok. 48 godzin w 28-29°C Na zdjęciu ferment na słodzie i rodzynkach po 22 godzinach w 29°C. W... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.