Propozycja śniadaniowa dla maluszka będącego na etapie rozszerzania diety. U nas jajochlebki zaserwowałam córeczce w 8 miesiącu życia. Delikatnie usmażone tylko do momentu całkowitego ścięcia jajka, nie ryzykowałabym zbytnio przysmażonymi tostami dla małego brzuszka. Jajochlebki podałam w formie łatwych do złapania paseczków, w towarzystwie owoców. Warto łączyć ze sobą różne różnorodne konsystencje i różnorodne produkty, dziecko chętniej bierze do rączki coś co go ciekawi. Raczej nie proponowałabym niemowlakowi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl