Kotleciki siekane z pieczarkami, kukurydzą i mozzarellą

Kotleciki siekane z pieczarkami, kukurydzą i mozzarellą

Kotleciki siekane z pieczarkami, kukurydzą i mozzarellą

Kotleciki siekane z piersi kurczaka to pomysłowy wariant na przygotowanie mięsa kurczaka inaczej. Drobno posiekane w kosteczkę piersi kurczaka, tarta mozzarella, słodka i soczysta kukurydza oraz pieczarki po zmieszaniu z ciastem przypominającym ciasto naleśnikowe – z jajek i mąki, pozwalają na stworzenie wykwintnych smażonych placuszków. Wyglądem kojarzą się z plackami ziemniaczanymi albo placuszkami cukiniowymi. Ich największą zaletą poza smakiem jest to, że zarówno na gorąco jak i na zimno świetnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.