Jajka po turecku z jogurtem greckim i palonym masłem

Jajka po turecku z jogurtem greckim i palonym masłem

Jajka po turecku z jogurtem greckim i palonym masłem

Największą frajdą i zarazem rozkoszną przyjemnością jest zajadanie tego śniadania, konkretnie sposób w jaki można je smakowicie spałaszować. Kromki przypieczonego na patelni pieczywa zanurzamy w sosie jogurtowym i miękkich jajkach w koszulkach, zagryzamy w takiej formie, wtedy całość smakuje jeszcze lepiej. Niepotrzebne są tutaj nawet sztućce, chociaż można się nimi posłużyć podczas wydłubywania smakowitych pozostałości z zakamarków półmiska. Jaja po turecku, to inaczej jajka ugotowane w koszulkach (przez niektóry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.