Największą frajdą i zarazem rozkoszną przyjemnością jest zajadanie tego śniadania, konkretnie sposób w jaki można je smakowicie spałaszować. Kromki przypieczonego na patelni pieczywa zanurzamy w sosie jogurtowym i miękkich jajkach w koszulkach, zagryzamy w takiej formie, wtedy całość smakuje jeszcze lepiej. Niepotrzebne są tutaj nawet sztućce, chociaż można się nimi posłużyć podczas wydłubywania smakowitych pozostałości z zakamarków półmiska.
Jaja po turecku, to inaczej jajka ugotowane w koszulkach (przez niektórych nazywane jajami po benedyktyńsku), podane na półmisku jogurtu greckiego połączonego z czosnkiem, nutą cytrusową i skarmelizowanym palonym masłem. Do całości obowiązkowo niezastąpione chrupkie kromki białego pieczywa lub bagietki, zarumienione na patelni. Niebanalne śniadanie z jajkami podanymi na kremowej bazie to cudownie prezentująca się śniadaniowa kompozycja. Skorzystaj z wyjątkowego pomysłu na przyrządzenie jajek na śniadanie, ani trochę nie pożałujesz.