Składniki jakich użyłam do tej zupy są proste, a i ugotowanie jej nie nastręcza problemów... 50 dag wołowiny pieczeniowej 3 średnie cebule 4-5 łyżek przecieru pomidorowego 3-4 łyżki keczupu pomidorowego łyżka smalcu lub może być olej mąka do obsmażania łyżeczka kminku marchew ostra sproszkowana papryka sól, pieprz, cukier do smaku Przygotowanie ; Wołowinę umyć i pokroić w kostkę, podobnie obraną marchew najlepiej w grube plasterki Cebulę obrać i pokroić w kostkę, jak najdrobniejszą Mięso i ce... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula