Składniki : 2 ½ kg pomidorów 2 kg cukinii 750 g marchewki 500 g cebuli 150 g koncentratu pomidorowego 250 ml oleju 2 papryczki chili ½ główki czosnku 2 łyżki soli 2 łyżki cukru 1 ½ łyżki słodkiej papryki 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżeczka suszonej bazylii pieprz biały Przygotowanie: Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy Marchew, cebulę i czosnek obieramy Wszystkie warzywa kroimy w malutką kosteczkę W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek. Podsmażamy chwilę do momentu, aż cebula się zeszkli ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula