Pasta z makreli

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Składniki : jedna makrela 1 cebula 1 jajko mały kawałek sera żółta ok. 5-8 dag majonez, ewentualnie musztarda pieprz czarny Przygotowanie : Rybę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić Pokrojoną drobno cebulę sparzyć wrzątkiem na sicie, osączyć Ugotowane jajko rozdrobnić, ser zetrzeć na tarce, wszystkie składniki połączyć Dodać majonez, ewentualnie ciut musztardy i pieprz do smaku. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

majonez, ryby, ryba, makrela, przystawki

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.