Włoskie gnocchi z polskim akcentem i sos pomidorowy / Italian gnocchi with a Polish accent and tomato sauce

Włoskie gnocchi z polskim akcentem i sos pomidorowy / Italian gnocchi with a Polish accent and tomato sauce

Włoskie gnocchi z polskim akcentem i sos pomidorowy / Italian gnocchi with a Polish accent and tomato sauce

Składniki / Ingredients: 500 g młodych ziemniaków / 500 g young potatoes2 jajka / 2 eggs 400 g mąki pełnoziarnistej / 400 g flour wholemealszczypta gałki muszkatołowej / pinch of nutmegszczypta soli morskiej / pinch of sea salt4 łyżki koncentratu pomidorowego / 4 tablespoons tomato pasteszczypta ostrej papryki / pinch of hot pepper  Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, gotowanie: ok. 5 min, ilość porcji: 6 Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jeszcze ciepłe obieramy i m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Projekty ze smakiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.