Tytułem wstępu: konfitura z czerwonych pomarańczy

Tytułem wstępu: konfitura z czerwonych pomarańczy

Tytułem wstępu: konfitura z czerwonych pomarańczy

Są takie owoce i warzywa, które dostępne są cały rok, i przez okrągłe dwanaście miesięcy jemy je z największą przyjemnością. Któż by bowiem wyobrażał sobie czekać na jabłka czy ziemniaki do jesieni...? No nikt ( chyba ; poprawcie mnie, jeśli się mylę).  Są też takie, które niby są dostępne, ale poza sezonem smakują jak woda; w najlepszym przypadku. W dodatku ich cena poraża; jestem pewna, że koszt zakupu stu gram truskawek w styczniu niejednego przyprawił o palpitację serca, a może i wizytę na oddziale rat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pożeraczka, czyli raz adobrze

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.