W sklepach pojawiła się świeża żurawina, która moim zdaniem smakuje o wiele lepiej niż suszona. Zrobiłam więc zapas i postanowiłam ją wykorzystać w nieco mniej popularny sposób, przygotowując przepis na owsiankę z żurawiną. Świetnie pasuje tu mleczko kokosowe, które nie tylko komponuje się smakowo, ale też odpowiada za kremową konsystencję. W celu zaoszczędzenia kalorii użyłam mleczka o zmniejszonej zawartości tłuszczu (około 12%), ale uwierzcie że to nie ujmuje jej smaku. Jeśli nie uda Wam się upolować żuraw... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...